Dostupni linkovi

Jat ketering najavio štrajk za ponedeljak



Sindikat Jat keteringa najavio je da će ta državna kompanija sutra započeti štrajk, zahtevajući da im aviokompanija Jat ervejz plati dug za isporučene avionske obroke.

Kako se navodi u saopštenju, radnici Jat keteringa će se u 10.00 okupiti ispred Vlade Srbije i tražiti odgovor zbog čega im Javno preduzeće Jat ervejz još nije platio dug i zašto je raspisao tender, koji je, ističe se, "napravljen po meri Ketering Aerodroma 'Nikola Tesla'".

Navodi se da Jat ervejz trenutno putnicima daje sendviče koje pravi ketering aerodroma i vodu koju, kako se navodi, "kupuju ko zna gde".

Jat ketering je 14. januara obustavio isporuku obroka Jat ervejzu, zbog duga te aviokompanije od 41 milion dinara.

Vlasnik oba preduzeća je Vlada Srbije, a Jat ketering je iz Jat ervejza izdvojen 2005. godine. Radnici Jat keteringa su prilikom obustave isporuke Jat ervejzu zahtevali i da se omogući regularna i normalna privatizacija Jat keteringa i spreči odlazak u stečaj te kompanije koja zapošljava 200 radnika.

Traži se i isplata zaostalih plata, kao i zaostalih obaveza za poreze i doprinose za lična primanja zaposlenih Jat keteringa za prethodni period.
XS
SM
MD
LG