Dostupni linkovi

Đukanović odbacuje optužbe BeogradaCrnogorski premijer Milo Đukanović odbacio je danas optužbe Beograda da Crna Gora nedovoljno sarađuje u borbi protiv organizovanog kriminala.

On je poručio da će više verovati tim porukama ako Srbija prestane da daje državljanstva licima koja su u Crnoj Gori optužena za ratne zločine i osuđena za teška krivična dela.

Đukanović je rekao da je to "politička zloupotreba" i ponovio da se to pitanje pokušava nametnuti kao hipoteka nad Crnom Gorom sa jednim političkim ciljem - da se zaustavi Crna Gora u svom dinamičnom hodu ka evopskim i evroatlantskim ciljevima.

Podgorički mediji prenose da su se tokom poslednje dve godine petorica osumnjičenih za ratni zločin protiv civilnog stanovništva Boško Bojović, Milisav Marković, Radoje Radunović, Duško Bakrač i Milorad Ivanović, kao i dvojica osuđenika za ubistvo, Veselin Vukotić i Žarko Laušević, spasili suđenja ili zatvora jer su "preko noći" dobili srpsko državljanstvo i ukazuju da to u Srbiji nije zvanično komentarisano.
XS
SM
MD
LG