Dostupni linkovi

Krivokapić: Đukanović da potvrdi stavove Gvozdenovića



Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić zatražiće od premijera Mila Ðukanovića potvrdu stavova ministra uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimira Gvozdenovića u vezi sa uklanjanjem crkve na Rumiji, odnosno kada će to biti urađeno, kako bi na osnovu toga prilagodio dalje aktivnosti u parlamentu.

Gvozdenović je na Krivokapićev poziv da podnese ostavku ukoliko ne može da izvrši zakonsku obavezu i ukloni crkvu sa Rumije, koju je postavila Srpska pravoslavna crkva 2005. godine, rekao da ni Ministarstvo ni Vlada ne žele da bilo kojim postupkom daju lažne motive za izazivanje novih turbulencija u crnogorskom društvu, onima koji takav povod čekaju.

U saopštenju iz Krivokapićevog kabineta ocenjuje se da je Gvozdenović potvrdio da ne poštuje u ime Vlade zakon i izvršne akte, upućujući predsednika Skupštine da se koncentriše na "evroatlantske integracije" i "krucijalna pitanja ekonomskog i demokratskog razvoja Crne Gore".

Krivokapić ističe da upravo to radi, postavljajući pitanje koliko je "ozbiljna država gde zakon ne obavezuje ministra, a obavezuje građane".
XS
SM
MD
LG