Dostupni linkovi

Zagreb: Knežević svjedoči u četvrtak



Na suđenju optuženima za ubojstvo suvlasnika Nacionala Ive Pukanića ovoga bi tjedna trebala biti ispitana dvojica svjedoka iz Srbije te poduzetnik Ratko Knežević iz Crne Gore koji je za Pukanićevu smrt u više navrata optužio tzv. duhansku mafiju.

Knežević je putem medija za likvidaciju Pukanića optuživao duhanski kartel iza kojeg navodno stoje njegov kum, crnogorski premijer Milo Đukanović, i Stanko Subotić Cane.

Neposredno prije zaključenja istrage, lani u listopadu, te tvrdnje je ponovio i na zagrebačkom Županijskom sudu na kojemu se sudi šestorici optuženih za atentat na suvlasnika i novinara Nacionala. Optužbe o upletenosti duhanske mafije u Pukanićevo ubojstvo tako su postale dio sudskog spisa, a tužiteljstvo je u optužnicu uvrstilo tvrdnju da je prvo ubojstvo nekog hrvatskog novinara od Domovinskog rata organizirano kako bi ga se onemogućilo da piše o djelovanju i povezanosti više kriminalnih grupa na balkanskom prostoru.

Obrane optuženika, međutim, tvrde da Knežević o samom ubojstvu nema neposrednih saznanja te da je cilj njegova istupanja u javnosti bila tek samopromocija.

Knežević bi se pred sudskim vijećem trebao pojaviti u četvrtak 25. februara.
XS
SM
MD
LG