Dostupni linkovi

Rudari nikšićkog rudnika nastavili štrajk


Radnici Rudnika boksita kod Nikšića danas su nastavili protest u jami rudnika, iako su uprava tog preduzeća i Vlada Crne Gore saopštili da su ispunjeni njihovi zahtjevi koji se tiču isplate otpremnina i zaostalih plata i naknada.

"Ispunili smo sve što smo mogli", rekao je izvršni direktor Rudnika boksita Igor Kisenkov koji predstavlja vlasnika, rusku Centralnoevropsku aluminijsku kompaniju.

Predstavnici radnika koji protestuju su, pre nego što su ušli u rudničku jamu pre četiri dana, saopštili da traže dodatnu uplatu ranije isplaćenih otpremnina, kao i ostavku predsjednika rudničkog sindikata Ratka Radulovića i povratak na posao desetak otpuštenih radnika.

Iz Uprave Rudnika boksita je saopšteno da je radnicima isplaćeno 12 miliona eura za otpremnine i druge naknade, po socijalnom programu, ali rudari koji protestuju traže veće iznose otpremnina, na osnovu Kolektivnog ugovora.

Ratko Radulović je ranije poručio da se neće povući sa sindikalne funkcije. Najavio je da će uskoro biti održani izbori u sindikalnoj organizaciji Rudnika boksita.

Pored protesta oko 70 rudara u jami sinoć je u Nikšiću, ispred prostorija Rudnika boksita, održan skup od oko 80 radnika koji podržavaju Ratka Radulovića.
XS
SM
MD
LG