Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SAD: snježna oluja izazvala kolaps u regiji srednjeg AtlantikaSnježna mećava izazvala je pravi kolaps u američkoj regiji srednjeg Atlantika, dovodeći do zatvaranja zračnih luka, prekida željezničkog i cestovnog prometa, a u Washingtonu je obustavljen i rad zimske službe te ekipa koji popravljaju kvarove na elektromreži.

U zračnoj luci Ronald Reagan u Washingtonu palo je oko 25 cm novoga snijega, a u zapadnom Marylandu i do 40 cm, na 60 do 90 cm postojećeg snježnog pokrivača, od oluje tokom prošloga vikenda. Svi letovi su otkazani na tri zračne luke na području Washingtona i Baltimorea.

U Washingtonu su Kongres i službe savezne vlade zatvorene već treći dan, a škole su zatvorene do iduće sedmice.

Mnogi u regiji još uvijek su bez struje od snježne oluje tokom vikenda. Samo u Washingtonu u mraku je 18.000 kućanstava, a očekuje se da će novo nevrijeme s olujnim vjetrom izazvati još više kvarova na elektromreži.

Nacionalna meteorološka služba proširile je upozorenje za snježnu mećavu i za New York, gdje pada gusti snijeg ,a najavljeno da se može očekivati do 40 cm. U New Yorku škole ne rade, kao ni Ujedinjeni narodi.
XS
SM
MD
LG