Dostupni linkovi

Zvijezde snimile "We are the world 2" za Haiti


Povrijeđeni na Haitiji
Humanitarna pjesma “We Are the World” posvećana gladnima u Africi, koja je originalno snimljena 1985., doživjeti će i svoju novu verziju.

Muzičke zvijezde i glumci, uključujući Barbaru Streisand, Kanye Westa i Miley Cyrus, su ostavili na stranu svoje trenutne poslove, zaboravili na ego i odazvali se pozivu za snimanje nove verzije pjesme, koja je ovaj put posvećena žrtvama zemljotresa na Haitiju.

Radilo se u istom studiju u Hollywoodu, pod budnim okom producenta Quincy Jonesa i koautora Lionel Richiea. Zanimljivo je da niko od pjevača koji su pjevali u originalnoj verziji nije pozvan na ovo snimanje.

Više od 70 svjetskih zvijezda je dalo svoj glas za ovu pjesmu, čije su snimanje inspirirali Barbara Streisand, Celine Dion i Tony Bennett.

Streisand, poznata kao perfekcionista, preuzela je višeslojnu ulogu koju je u originalu otpjevala Diana Ross i svaka od tih muzičkih dionica zvuči bolje nego u prethodnoj verziji.

Carlos Santana,virtuoz na gitari, iako nije pjevač, također je pjevao, a tu su bila još dva člana Beach Boysa i mnogi drugi.

Svjetski tenor Josh Groban cijeli događaj opisuje kao “inspirirani kaos”:

“Sjajno je vidjeti mnoge legendarne umjetnike koji su potpuno predani ovom snimanju. Ljude koji su svoj ego ostavili ispred vrata studija. Biti u sendviču između Barbare Streisand i Lil Waynea, je za mene osobno veliko profesionalno iskustvo i mislim da ovo zadovoljsvo neću više nikad imati.”

Organizatori kažu da mnoge zvijezde nisu mogle doći. Nedostajali su veliki pobjednici ovogodišnjeg Grammy-ja, Beyonce, Knowles i Taylor Swift.

Randy Phillips, jedan od organizatora, ističe da najviše žali zbog nedolaska Lady Gaga.

Pjesma na kojoj se užurbano radilo, svoju svjetsku premijeru imat će 12. februara u Vancuveru, na otvaranju Zimskih olimpijskih igara.

U prodaji će biti i video i audio verzija, a cjelokupni profit biće usmjeren na fondaciju za pomoć nastradalima u zemljotresu na Haitiju.

Pogledajte

Skup desničara i kontraskup levičara zbog migranata u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00
XS
SM
MD
LG