Dostupni linkovi

Sanader demantovao da je nameštao marketinške poslove



Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader demantovao je danas da je direktorima više javnih preduzeća u državnom vlasništvu 2007. godine sugerisao da poslove promocije daju firmi Fima medija njegove navodne prijateljice Nevenke Jurak.

Sanader je saopštenjem za javnost reagovao na izjavu člana Uprave Kroacija osiguranja Damira Mihanovića, koji je juče na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) izjavio da je bivši premijer, na sastanku u Vladi 2007, preporučio direktorima dvadesetak javnih preduzeća u dražavnom vlasništvu da poslove počnu da sklapaju s PR agencijom Fima medija.

Bivši premijer je naveo da je Mihanović "izneo gnusnu laž, utvrdivši nešto što se nikad nije dogodilo" i rekao da je kao premijer održao na desetine sastanaka s privrednicima i da nikad nikom nije sugerisao s kojom PR agencijom treba da posluje.

U izjavi za HRT, Mihanović je rekao da je pristustvovao sastanku u vladi 2007. na kom je Sanader preporučio da se marketinški poslovi daju firmi Fima medija, ali nije želeo da kaže ko je sve bio na tom sastanku zbog, kako je rekao, tajnosti postupka koje vodi Ured za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK).
XS
SM
MD
LG