Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tokom noći odblokirane pruge u Leskovcu i NišuRezervisti koji su protestovali na prugama u Nišu i Leskovcu odblokirali su tokom noći te saobraćajnice.

Međunarodna pruga Niš-Sofija bila je blokirana tokom jučerašnjeg dana kod stadiona fudbalskog kluba Železničar, a oko 1.000 rezervista iz Leskovca i okoline blokirali su prugu kod železničke stanice u tom gradu pošto su se prethodno sukobili sa pripadnicima žandarmerije.

Rezervisti su tražili isplatu ratnih dnevnica za vreme bombardovanja SRJ 1999. godine i to po četiri prosečne plate u Srbiji za one koji su bombardovanje proveli na području Kosova, a po dve za one koji su tada bili van Kosova.

Elektronski mediji su preneli da je na telefonskoj sednici Vlade Srbije juče usvojen zaključak o potrebi angažovanja Ministarstva unutrašnjih poslova u slučaju blokade saobraćajnica i objekata.

Zbog sve češćih blokada saobraćajnica i objekata i mogućnosti nastavka te prakse prilikom protesta radnika Ministarstvo unutrašnjih poslova će preduzimati sve zakonom predviđene mere i ovlašćenja, kao i upotrebu sredstava prinude, kako bi se u tim situacijama omogućilo nesmetano obavljanje saobraćaja i normalan protok ljudi i robe, zaključila je Vlada, prenose mediji.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG