Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Komšić: najopasnije je osporavanje integriteta BiHČlan Predsjedništva BiH Željko Komšić stao je u obranu hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića rekavši je da je za Bosnu i Hercegovinu najopasnija politika koju vode vlasti Republike Srpske kojom se osporava integritet ove zemlje, a ne stajalište hrvatskog predsjednika da bi poslao hrvatsku vojsku u slučaju da vlasti ovoga entiteta odluče organizirati referendum o odcjepljenju iz BiH.

"Stvarni izvor opasnosti od konflikta, ne samo u BiH nego i u regiji, je politika osporavanja integriteta BiH i takva politika potiče aktiviranje strateških interesa susjednih i drugih zemalja", rekao je Komšić za medije u BiH komentirajući Mesićeve riječi i žestoke napade srpskih političara.

Komšić je dodao kako su srpski politički predstavnici premijer RS-a Milorad Dodik i član BiH Predsjedništva zloporabili Mesićeve izjave.

Komšić je dodao kako je iste Mesićeve stavove o slanju Hrvatske vojske čuo u jednom razgovoru prije više od dvije godine. Dodaje da je Mesićeva izjava dobro došla vlastima u Republici Srpskoj kako bi je koristili u kampanji za predstojeće opće izbore u BiH koji će se održati u listopadu.
XS
SM
MD
LG