Dostupni linkovi

Oštre reakcije srpske opozicije u Crnoj Gori



Srpska opozicija u Crnoj Gori oštro je kritikovala uspostavljanje diplomatskih odnosa između Crne Gore i Kosova .

Nova srpska demokratija (Nova) saopštila je da “uspostavljanje diplomatskih odnosa između Crne Gore i takozvane države Kosovo je osveta organizovanog kriminala državi Srbiji i ukupnom srpskom narodu”.

Demokratska srpska stranka (DSS) očekuje da crnogorski predsjednik Filip Vujanović podnese ostavku ukoliko Vlada ne poništi odluku o uspostavljanju diplomatskih odnosa sa Kosovom.

“To je najmanje što može da uradi predsjednik države kada se iza njegovih leđa, protiv njegove i volje cijelog crnogorskog naroda, a sve zbog privatnih interesa premijera Mila Đukanovića, uništava Crna Gora”, ocijenio je lider DSS-a Ranko Kadić.

Crnogorska vlast je, uspostavljanjem diplomatskih odnosa sa Kosovom, još jednom prekršila volju građana, a bilo bi bolje da se bavi temama koje će poboljšati odnose sa Srbijom, smatra potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vasilije Lalošević.

»Vlast je prenebjegla činjenicu da se u slučaju slanja ambasadora u Prištinu krši volja građana Crne Gore. Biće interesantno kako će na ovaj potez reagovati predsjednik Filip Vujanović, koji je najavio da neće potpisati ukaz o imenovanju ambasadora dok se ne riješe pitanja zahtjeva crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu«, kazao je Lalošević agenciji MINA.

On smatra da bi Crnoj Gori bilo bolje da se »pozabavi« pitanjima dvojnog državljanstva sa Srbijom i imovinom u dvije države.
XS
SM
MD
LG