Dostupni linkovi

PZP: U Briselu traže odlazak Đukanovića



„Prema nezvaničnim saznanjima Pokreta za promjene u Briselu, centru evropske politike, smatraju da je odlazak Mila Đukanovića sa vlasti u Crnoj Gori preduslov za dalji napredak ka Evropskoj uniji“, rekao je Koča Pavlović, poslanik PZP-a, u razgovoru za podgorički list Dan.

Pavlović ističe da je PZP do ovih saznanjua došao iz diplomatskih izvora i da u njegovoj stranci raspolažu informacijom da je crnogorskom premijeru Đukanoviću, tokom nedavnih posjeta Briselu i Kopenhagenu, „rečeno da Crna Gora ne mož biti članica EU sa njim kao političkim liderom zemlje“.

Ministarka za evropske integracije Gordana Đurović, ako zaista želi da Crna Gora bude dio EU, trebalo bi lično da pomogne istinskom progresu u crnogorskom društvu pa tako i sama da doprinese što bržem odlasku Mila Đukanovića, koji se očigledno doživljava kao glavna prepreka reformama u našoj zemlji, kazao je Pavlović, napominjući da će Crna Gora, ako zaista želi status kandidata za EU, morati da se posveti reformama a ne nagađanjima o tome hoće li se odluka donijeti 2010. ili 1011. godine.
XS
SM
MD
LG