Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Veliki požar zahvatio AustralijuVatrogasci u Australiji vode žestoku borbu protiv velikih požara koji su poharali udaljene zapadne krajeve te zemlje. Vatri u širenju pomažu snažni vjetrovi i visoke temperature.

Prema prvim izvještajima s opožarenih područja, desetak kuća je izgorjelo u Toodyayu, mjestu udaljenom 80 kilometara sjeveroistočno od Pertha. Požar u Zapadnoj Australiji je uništio više od dvadeset kuća, a ozlijeđena su i tri vatrogasca, stoji u službenom izvješću. Međutim, očekuje se da će u požaru stradati još domova.

"Možemo potvrditi da je 20 kuća uništeno, a prema prvim indicijama, broj stradalih osoba bi se mogao udvostručiti", rekao je Allen Gale, portparol Službe vatrogastva i hitne pomoći u Australiji.

I ove godine, kao i ranijih, šumski požari prijete Južnoj Australiji i Novom Južnom Walesu u periodu godine kad u južnoj hemisferi caruje ljeto. Prognostičari za ugroženo područje najavljuju hladnije vrijeme i padavine za četvrtak što bi mogla biti nužna pomoć vatrogascima u borbi protiv vatrene stihije.
XS
SM
MD
LG