Dostupni linkovi

Neslužbeno Josipović i Bandić u drugom krugu


Prema neslužbenim rezultatima DIP-a Ivo Josipović( kandidat SDP) uvjerljivo vodi i sigurno je u drugom krugu predsjedničkih izbora u Hrvatskoj. U BiH Milan Bandić (nezavisni kandidat) je ispred Andrije Hebranga iz HDZ-a. Kako je kazao predsjednik DIP-a Branko Hrvatin oko 21.30 dosad je obrađeno 5000 biračkih mjesta. U inozemstvu je odaziv birača još lošiji nego u Hrvatskoj, tek 19 posto birača izašlo je na izbore, a trenutni poredak u BiH je Bandić, Hebrang pa Josipović.

Prema izlaznim anketama koje je agencija Ipsos Puls provela za RTL i Novu TV vodi SDP-ov kandidat Ivo Josipović s 32,78 posto glasova, a slijedi ga Milan Bandić sa 14,1 posto. Andrija Hebrang prema izlaznim anketama osvojio je 12,1 posto glasova. Anketa je podložna statističkoj pogrešci plus/minus 3 posto.

Prve neslužbene rezultate DIP će objaviti u ponoć. Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Branko Hrvatin upozorio je da se ne treba previše nade polagati u izlazne ankete: "Ne bih rekao da je puno toga poznato. DIP će u ponoć objaviti službene neslužbene rezultate, tada će javnost znati dolazi li do drugog kruga i tko će ići u njega. Izlazne ankete održavaju određeno mišljenje i treba ih shvatiti kao takve".
XS
SM
MD
LG