Dostupni linkovi

Najpopularniji izrazi na Facebooku


Stranica za društveno umrežavanje Facebook sačinila je listu najpopularnijih pojmova koji su se pojavljivali u statusima korisnika u 2009. godini.

Na osnovu te liste Facebook je obznanio da su se u statustima najčešće pojavljivali nazivi pojedinih Facebook aplikacija, zatim FML (internet stranica fmylife.com, na kojoj korisnici objavljuju potresne priče iz svog života), svinjska gripa, porodica, filmovi, smti slavnih osoba Michaela Jacksona i Patricka Swayzea, te pojmovi sport, Twitter, Lady Gaga, religija i zdravlje.

Također veoma često su se u statusima pojavljivale riječi kao što su mama, tata, sin, sestra, brat, djeca i kćerka.

FB NAJPOPULARNIJI

Inače u jeku popularnosti stranica za društveno umrežavanje, Facebook dominira. To je Facebook je najpopularnija društvena mreža u 100 od 127 zemalja, dostižući cifru od 350 miliona korisnika širom svijeta.

Vincenzo Cosenza, čovjek koji vodi Vincos Blog, fokusirao se na teme socijalnog umrežavanja, medija i fotografije, objavio je Svjetsku mapu društvenog umrežavanja. Interaktivna mapa koristi podatke sa Google Trendsa za web stranice da vizuelno dočara najpopularnije online društvene mreže prema zemljama.

Mapa je objavljena u junu 2009.godine, kada je Facebook imao više od 200 miliona korisnika i bio je najpopularnija mreža u Evropi, Kanadi, Australiji i SAD-u.

Osvježena mapa pokazuje da se nastavlja trend globalne dominacije Facebooka koji je lider na tržištu 100 od 127 analiziranih zemalja, piše britanski Independent.

Ipak, neke regije poput Rusije i Kazahstana, Kine, Mongolije, Tajlanda, Perua, Rumunije, Portugala, Brazila i Estonije odolijevaju "napadima" Facebooka.
XS
SM
MD
LG