Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sarkozi, Obama, Merkelova i Braun o samitu o klimiFrancuski predsednik Nikola Sarkozi održao je danas videokonferenciju o pregovorima o klimatskim promenama sa američkim predsednikom Barakom Obamom, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i britanskim premijerom Gordonom Braunom, saopšteno je iz Sarkozijevog kabineta.

U saopštenju se navodi da su u pedesetominutnom razgovoru dotaknute "osnovne teme o kojima se pregovara" na klimatskom samitu u Kopenhagenu.

Portparol Angele Merkel, Ulrih Vilhelm izjavio je da je četvoro lidera "koordinisalo svoje pozicije i naložilo svojem osoblju da tesno sarađuje u narednim pripremama" za samit u prestonici Danske.

Konferencija o klimatskim promenama u Kopenhagenu, u okviru koje 18. decembra treba da se sastanu šefovi država i vlada, zapala u teškoće jer novi predlog, podeljen delegatima, ne sadrži precizno kvantifikovane ciljeve u borbi protiv globalnog zagrevanja. Merkelova je danas izjavila da je "nervozna" zbog rizika da samit o klimatskim promenama bude neuspešan.
XS
SM
MD
LG