Dostupni linkovi

Napadnut Berluskoni, napadač uhapšen



Italijanski premijer Silvio Berluskoni povređen je večeras kada ga je, nakon izbornog skupa u Milanu, udario jedan čovek koji je odmah uhapšen, javili su italijanski mediji.

Prema izjavama očevidaca na koje se poziva agencija Ansa, šef italijanske vlade posrnuo je posle udarca, a njegovi pratioci su ga okrvavljenog odmah automobilom prebacili u bolnicu.

Kako se saznaje iz bolničkih izvora, iako se, po svemu sudeći, ne radi o ozbiljnijim povredama, Berluskoni (73) će ostati u bolnici 24 časa na posmatranju.

Na početku izbornog mitinga, grupa od desetak ljudi izviždala je Berluskonija nazivajući ga "lakrdijašem", na šta im je premijer više puta uzvratio "Sram vas bilo!".

Došlo je do koškanja između te grupe demonstranata i pripadnika Berluskonijevog obezbeđenja, pa je intervenisala i policija.

Za sada se, međutim, ne zna da li je napadač na premijera bio iz te grupe demonstranata. Silvija Berluskonija već je jednom pre nekoliko godina u Rimu napao jedan mladić koji mu je naneo povredu glave gađajući ga stativom fotoaparata.
XS
SM
MD
LG