Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Danska policija nastavlja da hapsi demonstranteDanska policija je i danas nastavila da hapsi demonstrante koji protestuju u Kopenhagenu kako bi izvršili pritisak na učesnike samita UN da usvoje obavezujući sporazum o sprečavanju klimatskih promena.

Policija je danas zaustavila oko 400 uglavnom mladih demonstranata, koji su se iz centra grada uputili u luku, gde se nalaze brojne industrijske kompanije i izvedu akciju "Hit The Production". Nakon što su aktivisti zaustavljeni i odbili da budu pretreseni, došlo je do koškanja i guranja sa policijom, posle čega je uhapseno 257 aktivista.

U kamionu koji je bio na čelu potestne kolone pronadjeni su klešta i gas maske, a sama protestna šetnja nije bila prijavljena, saopštila je policija u Kopenhagenu.

Na konferenciji UN o klimatskim promenama danas je slobodan dan, ali se više od 40 visokih zvaničnika okupilo na neformalnim razgovorima u danskom ministarstvu spoljnih poslova. Konferencija se održava u glavnom gradu Danske od 7. do 18. decembra, a predstavnici 192 zemlje pregovaraju o sporazumu kojim bi se usporilo globalno zagrevanje.
XS
SM
MD
LG