Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Radnici nastavljaju blokadu pruge kod LapovaRadnici Građevinsko - industrijskog kombinata "1.maj" iz Lapova nastaviće i noćas blokadu međunarodne pruge Beograd-Niš u stanici u Lapovu, ostajući pri zahtevima da im vlasnik isplati sve zarade od početka godine i sve doprinose.

Sekretar sindikata kombinata Nebojša Stanković rekao je agenciji Beta da nadležni treba da shvate da su radnici gladni i da nemaju drugi izlaz nego da se na taj način bore za svoje plate.

Poslovodstvo kombinata je juče u saopštenju navelo da ulaže napore da prodajom zaliha i objekta u Lapovu obezbedi sredstva za traženu isplatu i podseća da je uz posredovanje predstavnika Radne grupe Vlade 3. decembra prihvatilo sporazum kojim su usvojeni zahtevi radnika da se isplate zaostale zarade, porezi i doprinosi na zarade putem prodaje dela imovine Kombinata.

Na samom kraju sastanka, predstavnici sindikata su izašli sa dodatnim i ultimativnim zahtevom da se odmah isplate po dve minimalne zarade svim radnicima pre realizacije sporazuma.
XS
SM
MD
LG