Dostupni linkovi

Neću tuđe hoću svoje - vijesti


VIJESTI

U Općini Foča-Ustikolina izvršen je tehnički prijem i konačni obračun radova na rekonstrukciji asfaltnog puta u povratničkom naselju Filipovići, za koji je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, putem Fonda za povratak BiH, izvdojilo 100.000 KM.


U Općini Velika Kladuša juče je takođe obavljen tehnički prijem radova na šest stambenih jedinica, saopštio je Kabinet ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.


Ove stambene jedinice rekonstruirane su u okviru projekta koji je finansiran sredstvima koje je osiguralo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH u iznosu od 220.000 KM, navodi se u saopštenju.


U Zvorniku su potpisani sporazumi za sanaciju, rekonstrukciju i izgradnju stambenih jedinica sa 30 povratnika na područje ove opštine, javio je dopisnik Agencije ONASA.

Vrijednost radova je 550.000 KM, a finansijer radova je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, dok je implementator projekta Opština Zvornik.
Projekt menadžer Miladin Tomić je kazao da su korisnici ugovora odabrani po raspisanom javnom pozivu iz 2008. godine, na osnovu kriterija koje je odredilo državno ministarstvo.

Povratnici su iz mjesnih zajednica Glodi, Donja i Gornja Kamenica, Križevići, Kozluk, Šepak, Tršić, Kučić Kula, Novo Selo, Jošanica, Kula Grad, Divič, Glumina, Donji Grbavci i grada Zvornika.

Nove tipske kuće koje se prave po sistemu ključ u ruke koštaju po 22.000 KM, dok će se za rekonstrukciju izdvojiti u prosjeku od 10.000 do 12.000 KM po kući.
XS
SM
MD
LG