Dostupni linkovi

Modernizacija Vojske Srbije o trošku SAD


Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je da će saradnja između srpske i američke vojske biti dodatno unaprijeđena, te da će Vojska Srbije dobiti mogućnost da se modernizuje o trošku SAD, dok će srpski oficiri nastaviti da se školuju u Ohaju.

Šutanovac je rekao da su to samo neki od rezultata njegove posjete Americi, gdje je razgovarao sa američkim kolegom Robertom Gejtsom i visokim zvaničnicima Bijele kuće, Stejt departmenta, Kongresa i Senata.

"Tokom sledeće godine Vojska Srbije nastaviće da sarađuje sa nacionalnom gardom Ohaja i sa vojnim akademijama na kojima se školuje veći broj naših oficira i kadeta. Srbija će dobiti podršku i za FMF program podrške stranim vojskama, kao i za projekat FMS, koji će da se moderniziju u skladu sa svetskim standardima o trošku Amerike", rekao je Šutanovac u intervjuu za beogradske "Večernje novosti".

On je naveo da u razgovorima sa američkim zvaničnicima nije bilo riječi o ulasku Srbije u NATO, nego o, kako je naveo, "mogućnostima koje daje učešće Srbije u Partnerstvu za mir".
XS
SM
MD
LG