Dostupni linkovi

Beskućnici naslijedili četiri milijarde evra


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija
Dvojica braće beskućnika Žolt i Geza Peladi, koji žive u pećini izvan Budimpešte, naslijediće većinu porodičnog nasljedstva u iznosu od oko četiri milijarde evra.

Braća Peladi nemaju stalne adrese i žive od prodaje stvari koje pronađu na ulicama, ali njihovi dani beskućništva uskoro će biti okončani, jer su obaviješteni da će, zajedno sa sestrom koja živi u SAD, naslijediti davno izgubljeno nasljedstvo njihove bake.

Radnici humanitarnih organizacija u Mađarskoj prenijeli su vijest braći nakon što su ih kontaktirali advokati koji vode brigu o imovini njihove bake, koja je nedavno preminula u pokrajini Baden-Virtemberg.

"Znali smo da nam je majka iz bogatije porodice, ali je ona bila teška osoba i prekinula je veze sa porodicom. Poslije je i nas napustila. Izgubili smo kontakt sa njom i ocem. Znamo da je ona umrla", rekao je Geza Peladi (43) mađarskim medijima.

Prema njemačkom zakonu, direktni potomci automatski imaju pravo da podijele imovinu. Pošto je njihova majka umrla, novac odlazi braći Peladi.
XS
SM
MD
LG