Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Iran preti smanjenjem saradnje sa IAEAPredsednik iranskog parlamenta Ali Lariđani zapretio je danas da bi Iran mogao znatno da smanji svoju saradnju s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA) posle donošenja rezolucije u kojoj se osuđuje Teheran zbog svog nuklearnog programa.

"Iranski parlament upozorava SAD i druge članice grupe pet plus jedan da ne treba da umišljaju da će im ova prevaziđena igra otvoriti šansu da pregovaraju. Nemojte primoravati iranski parlament i narod da biraju neki drugi put i da ozbiljno smanje svoju saradnju sa IAEA", rekao je Lariđani.

Rezolucija je usvojena u petak u IAEA, na predlog grupe šest zemalja, pet članica Saveta bezbednosti - SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska - plus Nemačka, koje pregovaraju sa Iranom oko njegovog spornog nuklearnog programa, a njom se Iran osuđuje zbog njegovog kontroverznog nuklearnog programa i traži prekid izgradnje nuklearnog postrojenja Fordo u centru zemlje, čije je postojanje Teheran obelodano tek u septembru.
XS
SM
MD
LG