Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Albanska opozicija preti da će protesti biti prošireniAlbanska opozicija zapretila je u nedelju da će širom zemlje organizovati proteste ukoliko vlada Saljija Beriše u roku od 10 dana ne organizuje ponovno prebrojavanje glasova sa parlamentarnih izbora održanih 28. juna.

Lider Socijalističke partije Edi Rama je trećeg dana protesta u Tirani rekao da će demonstracije biti proširene na celu zemlju do odlaska vlade, ako ne dođe do novog prebrojavanja glasova.
Opozicija od petka protestuje ispred zgrade vlade u Tirani, optužujući vladu da je prekrajala rezultate parlamentarnih izbora, a Beriša je ranije danas izjavio da je odgovor vlade jasan i da neće biti novog brojanja glasova pošto su rezultati izbora potvrđeni.

Prema rezultatima, socijalisti su dobili 65 od 140 mandata, ali neprekidno osuđuju prevare i odbijaju da učestvuju u radu skupštine dok se ne prebroje glasovi na pojedinim biračkim mestima. OEBS je ocenio da je došlo do poboljšanja izbornog procesa u Albaniji, ali da je bilo neregularnosti tokom poslednjeg glasanja.
XS
SM
MD
LG