Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Šimonović o hapšenjima u PodravciHrvatski ministar pravosuđa Ivan Šimonović izjavio je kako nema govora da bi se hapšenja a u Podravci mogla povezati s posljednjim izvještajem o napretku Europske komisije po kojem Hrvatska za završetak pregovora treba pojačati reformske napore u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Da bi se određivale takve mjere kao što su jednomjesečni pritvor mora postojati temeljito provedena istraga, kazao je ministar novinarima na okruglom stolu o primjeni Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.

Upitan hoće li EU pozdraviti hapšenja u Podravci, ministar je kazao da je svaka borba protiv korupcije pozdravljena od građana i Europske komisije.
Ono što Europa traži od Hrvatske ne razlikuje se od onog što traže građani, a to znači da nitko nije iznad zakona, rekao je, napomenuvši kako pritom treba voditi računa da nitko nije kriv dok se to ne dokaže te pustiti pravosuđe da radi svoj posao bez pritisaka politike i medija.

Upitan mogu li se očekivati još istraga i uhićenja u nekim državnim tvrtkama, poput HAC-a, ministar je rekao da se "ne mogu najavljivati i raditi liste za odstrijel ali treba biti jasno da danas u Hrvatskoj nitko ne smije biti iznad prava".
XS
SM
MD
LG