Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Američki i srbijanski agenti zaplenili 2,8 tona kokaina


Na brodu u medjunarodnim vodama u Atlanskom okeanu zaplenjeno je 2,8 tona kokaina, medju uhapšenima u inostranstvu ima i državljana Srbije, a najavljuje se još hapšenja, piše danas beogradski Blic.

Pripadnici Bezbednosno informativne agencije (BIA) i američka agencija za borbu protiv droge (DEA) zaplenili su juče 2,8 tona kokaina na glavnom putu krijumčarenja te droge iz Južne Amerike ka Evropi. Akcija je sprovedena u sklopu medjunarodne operacije presecanja ilegalne trgovine narkotika.

List prenosi da je u Srbiji i inostranstvu u toku hapšenje umešanih u to krivično delo, kao i da medju uhapšenima ima "dosta državljana Srbije koji su jedni od organizatora ovog posla".

Dodaje se da će se hapšenje nastaviti i narednih dana.

Vrednost zaplenjenog kokaina se procenjuje na oko 120 miliona evra, dok bi prilikom ulične prodaje vrednost te droge dostigla oko 250 miliona evra, saopštila je BIA.

Dodaje se da će nadležni organi Srbije nastaviti istragu u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom protiv organizovanog kriminala.

Prema pisanju Blica, "uporište među narkobosovima Latinske Amerike koji u svojim rukama drže krijumčarenje kokaina ka Evropi, imaju četvorica srpskih državljana" koji su u policijskim dosijeima označeni "kao vodje najačih kriminalnih grupa" za koje se vezuju "i brojna ubistva, otmice, iznude i pranje novca".

"Na čelu najjače grupe je osoba koja je trenutno u zatvoru u Beogradu zbog zločinačkog udruživanja i ubistva... kao i osoba koja je svojevremeno slovila za glavnog suparnika Željka Ražnatovića Arkana", navodi izvor lista iz policije.

U Srbiji je u prvih šest meseci zaplenjeno 7,7 kilograma kokaina.
XS
SM
MD
LG