Dostupni linkovi

Pretresena kuća Gorana Hadžića


I dalje na slobodi - Goran Hadžić
I dalje na slobodi - Goran Hadžić
Nešto pre 13 sati okončana je akcija pretresa porodične kuće haškog optuženika Gorana Hadžića u novosadskom naselju Telep. Nakon šest sati policija je iz kuće iznela kofere, kutije, fascikle, papire i kablove.

Akcija pretresa kuće haškog optuženika Gorana Hadžića počela je jutros oko 6.30 po nalogu Tužilaštva za ratne zločine.

Šef Nacionalnog komiteta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da je, osim Hadžićeve kuće, izvršen i pretres radnog mesta Hadžićevog zeta i kuće Hadžićeve sestre Goranke.

"Reč je o redovnim aktivnostima koje Akcioni tim sprovodi na hapšenju preostalih haških optuženika", rekao je Ljajić.

Hadžić je u pomenutoj kući živeo do 2004. kada je neposredno pre objavljivanja naloga za njegovo hapšenje pobegao, od kada mu se gubi svaki trag.

Bekstvo Ratka Mladića i Gorana Hadžića usporava evropske integracije Srbije.

Optužnica protiv Hadžića je podneta maja 2004. godine i u njoj se navodi da je kao "predsednik Vlade Srpske autonomne oblasti Slavonija, Baranja i Zapadnog Srema, a zatim i kao predsednik Republike Srpske Krajine učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu u svojstvu saizvršioca".

Svrha ovog udruženog zločinačkog poduhvata bila je, kako se navodi, da se većina Hrvata i drugog nesrpskog stanovništva silom trajno ukloni sa približno jedne trećine teritorije Republike Hrvatske s ciljem da ta teritorija postane deo nove države pod srpskom dominacijom.
XS
SM
MD
LG