Dostupni linkovi

Uslovna presuda za pretnje smrću


Siniša Vučinić

"A sada pamet u glavu i da se to ne ponovi", rekao je beogradski sudija Siniši Vučiniću osudivši ga za pretnje smrću Milošu Vasiću i Žarku Koraću.

Siniša Vučinić kontroverzni političar, upamćen pored ostalog po podršci Slobodanu Miloševiću u vreme hapšenja 2001. godine i kao nekadašnja perjanica JUL-a, osuđen je pred Trećim opštinskim sudom u Beogradu na šest meseci zatvora, uslovno dve godine, zbog pretnji smrću predsedniku Socijaldemokratske unije Žarku Koraću i novinaru Vremena Milošu Vasiću. Ta presuda je po mišljenju Koraća i Vasića skandalozna.

Sudija Trećeg opštinskog suda u Beogradu Aleksandar Stepanović je rekao da je pri donošenju presude cenio što je Vučinić porodičan čovek i što je ranije osuđivan samo jednom.

"A sada pamet u glavu i da se to ne ponovi", rekao je sudija okrivljenom Vučiniću. Sam okrivljeni je posle suđenja rekao da nije želeo nikoga da uvredi, niti da bilo kome preti i izvinio se Koraću i Vasiću.

„Nisam, ponavljam, nikad nikome pretio. I ja kažem ako su se gospodin Korać i Vasić uplašili i uznemirili – ja im se javno izvinjavam“, rekao je Vučinić.

Siniša Vučinić, koji se u javnosti predstavljao kao predsednik Inicijativnog odbora Srpskog četničkog pokreta Republike Srpske, 28. jula ove godine poslao je pismo dnevniku Glas Srpske u kojem je naveo da će pokušati "svim snagama da pomogne" da Vasić i Korać završe kao premijer Srbije Zoran Đinđić, koji je ubijen 2003. godine.

Novinar Miloš Vasić se kao oštećeni pojavio na suđenju i neposredno pred izricanje presude dao izjavu.

„Ne brine on mene toliko kao pojedinac, koliko razne ekipe koje stalno zuje oko njega. Zbog toga sam se i uznemirio.“

Mnogo nezadovoljniji presudom, za koju kaže da je skandalozna, bio je predsednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać.

„Presuda je skandalozna, jer je upravo poslata poruka svim siledžijama u Srbiji da pretnja smrću nije bog zna šta. To ima karakter nekakvog prekršaja i tužna je Srbija postala sa svojim shvatanjem vrednosti ljudskog života i činjenice da ni u jednom normalnom društvu ne može nikome javno da se preti smrću“, kaže Korać i dodaje da se nada da će tužilaštvo uložiti žalbu na presudu.

Pogledajte komentare (4)

Ovaj forum je zaključen

Pogledajte

Skup desničara i kontraskup levičara zbog migranata u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00
XS
SM
MD
LG