Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kosor povodom Dana neovinsoti
U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, 8. listopada, predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor istaknula je kako je to dan "kad možemo svi zajedno biti iznimno ponosni jer smo ostvarili većinu svojih ciljeva".

"Svakako, spomenut ću i da smo nedavno postali članica NATO-saveza, da smo na početku završetka našega posla za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, mi smo članica svih relevantnih međunarodnih organizacija - i dakako svega toga ne bi bilo da nije bilo prije svega hrvatskih branitelja i njihove hrabrosti, svih onih koji su stali u obranu Hrvatske, svih onih koji su dali svoje živote u obrani i oslobađanju Hrvatske, uz prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana", naglasila je premijerka Kosor nakon polaganja vijenaca na zagrebačkom groblju Mirogoju.

"Ovo je dan sjećanja, dan, svakako, iznimnoga ponosa, koje, vjerujem da će preplaviti sve građanke i građane Republike Hrvatske i dan kad se moramo još jedanput okupiti oko svih zajedničkih velikih projekata koji nas čekaju - tu naravno mislim prije svega na završetak pregovora, ali apsolutno na prvom mjestu - izlazak Hrvatske iz krize. Dakle, oko tog projekta su svi naši napori i ja sam sigurna da ćemo i taj cilj ostvariti", istaknula je Kosor.

Najavila je da nas čekaju veliki poslovi, izrada proračuna, mnoge druge teške odluke.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG