Dostupni linkovi

Švarceneger podržao Obaminu reformu zdravstvaGuverner Kalifornije Arnold Švarceneger podržao je projekat reforme zdravstvenog sistema u SAD koju je predložio predsjednik Barak Obama i pozvao republikance da slijede njegov primjer.

"Naši glavni ciljevi - zaustavljanje rasta troškova, bolji kvalitet zdravstvenih usluga i života građana i značaj dugoročnog ekonomskog oporavka, takođe su i ciljevi predsjednika Obame", navodi se u saopštenju Švarcenegera.

On je pozvao demokrate i republikance da "na saveznom nivou podrže te ciljeve koji su od vitalnog značaja za američki narod". Švarceneger, koji je republikanac, i ranije se zalagao za jedinstvo dva politička bloka kada je rijeć o političkim pitanjima koja su od nacionalnog značaja.

Reforma američkog zdravstvenog sistema je jedan od prioriteta unutrašnje politike predsjednika Obame, koji se nada da će ta reforma biti usvojena do kraja ove godine.

Tom reformom bi pored ostalog, zdravstvenim osiguranjem bilo bi pokriveno i oko 50 miliona Amerikanaca koji ga sada nemaju, a
istovremeno bi se smanjio deficit u budžetu
XS
SM
MD
LG