Dostupni linkovi

Protest u Podgorici, podrška gimnazijalcima




Pregovori Pravnog tima cetinjskih gimnazijalaca i njihovih roditelja i predstavnika Ministarstva prosvete završeni su bez dogovora nakon gotovo sedmosatnog sastanka. Kao podrška cetinjskim gimnazijalcima za danas je zakazana protestna šetnja ulicama Podgorice, studenta
I srednjoškolaca .

I dok iz Ministarstva kažu da se dogovor ipak „pomakao sa mrtve tacke\", pravni tim Gimnazije smatra da pomaka nema.Iz Ministarstva su saopštili da je dogovoreno da roditelji delegiraju jednog svog clana u Školski odbor koji ce da izabere v.d. direktora, čime bi se stvorili uslovi za početak nastave.Kako kažu nijesu se jedino dogovorili oko imena direktora.

Sa druge strane iz pravnog tima gimnazijalaca poručuju da više neće učestvovati u pregovorima, već da sada sve zavisi od odgovora Ministarstva na predlog koji su im u utorak veče pravnici gimnazijalaca ostavili na stolu.Pomocnik ministra Marko Jokic smatra da je usaglašeno pet zakljucaka, koji su svi u interesu djece i njihovih roditelja, i da je jedino zapelo oko drugog zakljucka.Niko nije želio da kaže kojih su to pet zakljucaka, i šta piše u spornom drugom.

Ucenici Gimnazije Cetinje već više od mjesec dana bojkotuju nastavu u znak podrške bivšem direktoru Miomiru Ðurišicu.
XS
SM
MD
LG