Dostupni linkovi

Air India: Piloti se potukli sa posadom na visini od 10.000mPutnici indijske zrakoplovne tvrtke Air India zaprepastili su se i prepali kad je na visini od 10.000 metara usred leta izbila tučnjava u pilotskoj kabini, izvijestili su u nedjelju indijski mediji, a incident je opširno opisao list The Times of India, navodi Fena. Ne obazirući se na prijetnju po sigurnost 106 putnika na letu od Sharjaha u Ujedinjenim Arapskim Emiratima do New Delhija, kao ni na brojna sigurnosna pravila, kabinska posada sukobila se s pilotom i kopilotom Airbusa A-320 negdje iznad Pakistana.

Razmirice između dvoje članova posade i dvojice pilota navodno su počele još na tlu u Sharjahu, a svađa se razbuktala na visini od 10.000 metara. Sukob se, prenosi list, pretvorio u tučnjavu, nakon što su piloti navodno "navaljivali" na 24-godišnju stjuardesu koja ih je po slijetanju u New Delhi prijavila policiji zbog seksualnog uznemiravanja. Piloti su, pak optužili stjuarda da je njegovo ponašanje ozbiljno ugrozilo sigurnost leta.

No obje su strane priznale da je između njih izbila ozbiljna tučnjava pred očima izbezumljenih putnika. Stjuardesa i kopilot iz zrakoplova su navodno izašli s modricama, a list prenosi kako je kokpit, na užas putnika, zbog tučnjave ostao prazan. Usto je pilot zaprijetio da će skrenuti zrakoplov u Karachi, tj. u Pakistan, zemlju s kojom je Indija u zadnjih pola stoljeća ratovala četiri puta.

Uprava indijske državne zrakoplovne tvrtke naredila je istragu, prenosi Hina. Obje strane imaju različite verzije o incidentu. Stjuardesa je pregledana u bolnici Safdarjung gdje je ustvrđeno postojanje modrica. I piloti i ostali članovi posade do daljnjeg su supendirani.
XS
SM
MD
LG