Dostupni linkovi

Roditelji traže uključivanje Đukanovića u spor




Savjet roditelja cetinjske Gimnazije zatražio je danas da se crnogorski premijer Milo Ðukanović direktno uključi u rješavanje problema u toj obrazovnoj instituciji i ocijenio da bi bilo moralno i profesionalno da ministar prosvjete Sreten Škuletic podnese ostavku.

Savjet je zamolio Ðukanovića da autoritetom, a u skladu sa zakonskim ovlašcenjima i mogućnostima, pomogne u prevazilaženju problema Gimnazije.

Podsjeca se da 320 cetinjskih gimnazijalaca vec 30 dana ne idu u školu zbog „želje da isprave nepravdu koja je počinjena prilikom izbora direktora Gimnazije“.„Po prirodi stvari, ako nije u mogucnosti i nije sposoban da riješi problem učenika, koji ne pohađaju nastavu, bez obzira čijom je krivicom to izazvano, bilo bi moralno i profesionalno da ministar prosvjete i nauke podnese neopozivu ostavku“, navodi se u pismu Ðukanoviću.

Roditelji ucenika isticu da su poštujući institucije sistema iscrpili sva raspoloživa sredstva za prevazilaženje problema. „Zato smatramo neophodnim Vaše direktno uključenje u njegovo rješavanje“, kaže se u pismu predsjedniku Vlade.

Savjet roditelja dostavio i hronološki pregled događanja u cetinjskoj Gimnaziji, od 26. juna kada je na sjednici Školskog odbora Miomir Ðurišic izabran za direktora te ustanove.

U medđuvremenu je pomoćnik ministra prosvete I nauke Marko Jokić predložio da se za direktora cetinjske gimnazije kandiduje Orhan Grbović.
XS
SM
MD
LG