Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tadić: Država će reagovati na svako nasiljePredsjednik Srbije Boris Tadić poručio je danas da će država reagovati, u skladu sa svojim ovlaštenjima, na svaki vid nasilja na ulicama Beograda i da neće dozvoliti da se stvori atmosfera haosa.

U saopštenju iz Tadićevog kabineta ističe se da je predsjednik Srbije najoštrije osudio divljanje navijača i napade na strane državljane prethodnih dana i istakao da nadležni državni organi moraju da učine sve da se počinioci nasilja uhapse i najstrože kazne.

Tadić je rekao da će "država učiniti sve da zaštiti građane bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku, polnu ili političku orijentaciju, jer nijedna grupa, ma kakav predznak imala, ne smije da poseže za prijetnjama i nasiljem, niti da uzima pravdu u svoje ruke i ugrožava živote onih koji drugačije misle ili jesu drugačiji".

"U Srbiji će se Ustav, zakoni i javni red i mir poštovati, a bilo kakvi napadi na vojsku, policiju, novinare, službena lica, kao i ostale građane, neće se tolerisati i protiv počinilaca će se preduzeti sve zakonske mjere’’, rekao je predsjednik Tadić.

U Beogradu su juče povrijeđena dva francuska i jedan državljanin Srbije u tuči navijača uoči fudbalske utakmice između "Partizana" i francuskog "Toulusa".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG