Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Hrvatska: Nejasnoće oko dogovora Kosor-PahorU Hrvatskoj je još nepoznato što točno piše u dogovoru hrvatske premijerke Jadranke Kosor i slovenskog premijera Boruta Pahora kojim su odblokirani pregovori Hrvatske s EU.

Saborski zastupnik IDS Damir Kajin, koji je najavio kandidaturu i za predsjednika države, kazao je da tim dogovorom Hrvatska gubi 115 četvornih kilometara otvorenog mora.

Portal Index prenosi da je ostavku podnio akademik Davorin Rudolf, predsjednik hrvatskog dijela Mješovite komisije o granici, jer on i drugi stručnjaci nisu znali da će se pregovori o hrvatsko-slovenskoj granici nastaviti na temelju drugoga Rehnova prijedloga od 15. lipnja 2009, koji u Hrvatskome saboru nije prihvaćen.

Premijerka Kosor tvrdi da oporba želi umanjiti rezultat mukotrpnog rada i da pregovori oko rješenja graničnog pitanja pregovori tek slijede “ Ili ćemo se dogovoriti ili ćemo to predati arbitražnom sudu"- kazala je Kosor te naglasila kako je dogovoreno samo ono što stoji u pismu poslanome iz Ljubljane švedskom Predsjedništvu.
XS
SM
MD
LG