Dostupni linkovi

Otvoren Centar izvrsnosti autoindustrije zapadnog BalkanaU Kragujevcu je danas otvoren Centar izvrsnosti autoindustrije zapadnog Balkana koji bi trebalo da podigne konkurentnost automobilske industrije tog regiona i doprinese privlačenju stranih investicija.

Partneri na projektu razvoja autoindustrije su Privredna komora Lajpcig i Privredna komora Tirana, a projekat finansira Asocijacija evropskih privrednih komora sa sedištem u Briselu.

Projekat bi, kako je navedeno, trebalo da stvori novi imidž zapadnog Balkana kao atraktivne investicione destinacije za svetsku i evropsku autoindustriju, čime bi se otvorila mogućnost privrednicima i lokalnim upravama država tog regiona da za svoje razvojne planove obezbede nove izvore finansiranja i strateška pratnerstva.

U saradnji sa holandskom organizacijom SPARK napravljena je i mreža korespodentskih centara u Tirani, Bitolju, Baru i Zenici koja bi trebalo da podstiče regionalni razvoj i saradnju, razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i integraciju autoindustrije zapadnog Balkana u evropsku i svetsku autoindustriju.
XS
SM
MD
LG