Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sarajevo:Sastanak direktora policijskih agencija


Sastanak direktora policijskih agencija koje djeluju na području BiH, glavnog tužioca Tužilaštva BiH i predstavnika Ministarstva sigurnosti održan je danas u Sarajevu, a centralne teme bile su razmatranje Nacrta zakona o Agenciji za prevenciju korupcije, kao i razmatranje mogućih modela razmjene podataka između policijskih agencija u BiH.

Učesnici sastanka su razgovarali i o Prijedlogu memoranduma o saradnji policijskih agencija u BiH sa Federalnim istražnim biroom (FBI) iz SAD.

Dogovoreno je da direktori policijskih agencija daju podršku nacrtu Zakona o Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, o kojem su učesnike sastanka upoznali predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH, a koji uskoro treba biti upućen u zakonsku proceduru, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Direktori policijskih agencija danas su potpisali i predloženi memorandum o razumijevanju između FBI, Ministarstva pravde SAD i policijskih agencija u BiH.

Na sastanku se također razgovaralo i o poboljšanju modaliteta suradnje u borbi protiv korupcije i drugih oblika ozbiljnih krivičnih djela.
XS
SM
MD
LG