Dostupni linkovi

Počinje trećestepeni postupak Legiji i Jovanoviću


Milorad "Legija" Ulemek u sudnici
Milorad "Legija" Ulemek u sudnici
U sudnici Okružnog suda u Beogradu danas počinje suđenje u trećem stepenu po žalbama okrivljenih za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Žalbe na drugostepenu presudu imaju dvojica okrivljenih u postupku - Zvezdan Jovanović i Milorad Ulemek koji su drugostepenom presudom osuđeni na maksimalne kazne zatvora u trajanju od 40 godina.

Kako je za program Radio Slobodna Evropa izjavila Vesna Dabić, portparolka Vrhovnog suda za sada ne može tačno da se zna datum kada će ceo postupak biti okončan pravnosnažnom presudom, ali dodaje da će se sve završiti najkasnije do kraja ove godine.

"U svakom slučaju, mi u Vrhovnom sudu očekujemo da će svi ovi predmeti za koje je javnost posebno zainteresovana i koji imaju posebnu važnost biti svakako okončani u najkraćem mogućem roku, najkasnije do kraja ove godine“, kaže Dabićeva.

Ona dodaje da će u postupku odlučivati Veće od sedam sudija Vrhovnog suda Srbije koji nisu odlučivali u drugostepenom postupku.

„Kada se završi javni deo sednice, dakle, 8. septembra veće Vrhovnog suda koje odlučuje o ovom predmetu, održaće nejavni deo sednice na kojoj će biti i doneta konačna pravnosnažna presuda u ovom slučaju.“
XS
SM
MD
LG