Dostupni linkovi

Novi Sad dobio pasaž Srđana Aleksića



U centru Novog Sada od danas postoji Prolaz Srđana Aleksića, koji je dobio ime po mladiću iz Trebinja ubijenog u rodnom gradu zato što je branio komšiju i prijatelja Alena Glavovića, Bošnjaka iz Trebinja. Prolaz Srđana Aleksića je u strogom centru grada i u njega se može ući iz Zmaj Jovine ulice i iz Ulice Ilije Ognjanovića.

Zahvaljujući Gradu Novom Sadu, otac pokojnog mladića Rade Aleksić kroz suze je kazao da želi da mladi "usvoje Srđana kao simbol
dobrote". "Želim vam da imate prijatelja u životu na kojeg se možete uvijek osloniti, i u dobru i u zlu, i da taj prijatelj ima u vama takođe prijatelja na kojeg se može osloniti. Takav je bio Srđan. Danas je Novi Sad ponovo moj grad, hvala vam", rekao je Rade Aleksić na ceremoniji otkrivanja table sa nazivom Prolaz Srđana Aleksića.


Predsjednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović rekao je da je Srđan Aleksić antiratni heroj, koji je jasno dao do znanja da rat donosi mržnju, glupost i da sa ratom nema budućnosti. "Srđan je jasno dao do znanja da su vrijednosti, kao što su tolerancija, razumijevanje različitosti, suživot... zapravo civilizacijske tekovine koje nisu ograničene ni prostorom ni vremenom", rekao je Jovanović.
XS
SM
MD
LG