Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Trećina mladih nikad nije putovala van BiH


Otvoreni parlament III - Jun 2009
Mobilnost mladih ljudi važna je tema za unaprjeđenje njihovih znanja, vještina i pogleda na svijet, ali i za razvoj njihove zemlje. Istraživanja u BiH pokazuju zabrinjavajuće podatke koji govore da 33 % mladih nikada nije putovalo van svoje zemlje, a 40 % njih ne posjeduju svoj pasoš.

U emisiji učestvuju: predstavnice nevladine organizacije ACIPS Tatjana Ljubić i Emina Ćosić, Boris Brkan iz Udruženja građana “Zašto NE”, Šefko Bajić iz Centra za promociju civilnog društva i predstavnici Parlamenta BiH Azra Alajbegović, Zoran Koprivica i Ivo Miro Jović.

Pitanja su postavljali studenti iz Tuzle i Zenice.

Tema naredne emisije je: Koliko je država uradila da ublaži globalnu ekonomsku krizu u BiH.

Otvoreni parlament - Maj/Juni 2009 - I dio
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:28:30 0:00


Otvoreni parlament - Maj/Juni 2009 - II dio
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:30:14 0:00


* * *

“Otvoreni parlament”, TV emisija koju zajednički realizuju Radio Slobodna Evropa (redakcija za BiH), Televizija Bosne i Hercegovine - BHT 1, Misija OSCE-a u BiH, Omladinska informativna agencija (OIA) i Parlamentarna skupština BiH, a emituje se od maja 2005. godine, s ciljem promovisanja dijaloga između mladih i predstavnika bh. vlasti. Otvoreni parlament, osim na našoj web stranici, možete gledati na BHT1, subotom u 12:10.

Voditelji “Otvorenog parlamenta” su Marija Arnautović, novinarka Radija Slobodna Evropa, i Ermin Numić iz Omladinske informativne agencije.
XS
SM
MD
LG