Dostupni linkovi

Odjeća koja detektuje bolest kod beba


Roditelji novorođenih beba više ne moraju brinuti da neće na vrijeme primijetiti da njihovo dijete ima povišenu temperaturu. Inovator Chris Ebejer riješio ih je barem ovih muka izumivši dječije odjelce sa ugrađenim termometrom.

Inovator, koji je otac jednog djeteta, ponosno je potpisao ugovor od 14,6 miliona eura sa budućim proizvođačem "Babyglowa" širom svijeta.

Odjeća koja mijenja boju kad beba dobije temperaturu tako će biti dostupna svuda i upozoriti roditelje kako bi spriječili pojavu težih bolesti, piše Daily Mail.

"Majke će ovo smatrati neprocjenjivim", kaže inovator koji živi sa 44-godišnjom suprugom i 17-godišnjim sinom u Suffolku, Velika Britanija. "Toplina je nevidljiva, a ovo odjelce je čini uočljivom. Komunicira sa majkom kad beba ne može"

Ebejer je proveo šest godina radeći na inovativnoj odjeći, a potaklo ga je gledanje dokumentarca o bebama. Tada je krenuo u potragu za molekulama osjetljivim na toplinu. Kako bi ih ugradio u pamučni materijal utrošio je preko 820.000 eura.

"Babyglows" možete kupiti u roze, plavoj i pastelno zelenoj boji, a svaka od njih pobijeli u slučajevima kada se bebina temperatura podigne iznad 37 Celzijusovih stepeni.

U prodaji će se naći od oktobra ove godine i koštati oko 23 eura.

"Uvjeren sam da je ovo proizvod koji će spašavati živote", kaže gospodin Ebejer.
XS
SM
MD
LG