Dostupni linkovi

Sloboda medija u BiH spala na najniže grane


Otvoreni parlament - medijske slobode
Otvoreni parlament - medijske slobode

Prema posljednjem izvještaju organizacije Freedom house, objavljene povodom svjetskog dana slobode medija, bosanskohercegovački mediji su ocijenjeni kao “djelimično slobodni”. U BiH je samo od početka 2009. godine registrovano 16 slučajeva verbalnih i fizičkih napada na novinare, prijetnji smrću ili kršenja prava na slobodan i dostojanstven rad. Na listi 'Reportera bez granica', na kojoj se nalaze 173 zemlje širom svijeta, Bosna i Hercegovina se našla na 115. mjestu u procjeni slobode medija. Sloboda medija bila je tema prve emisije novog ciklusa “Otvorenog parlamenta”

U emisiji učestvuju: direktorica Vijeća za štampu Ljiljana Zurovac, zamjenik Ombudsmena Federacije BiH za medije Mehmed Halilović, predsjedavajući Zastupničkog doma PSBiH Beriz Belkić, zastupnica Mirjana Malić i zastupnik Slavko Matić.

Pitanja su postavljali mladi iz Mostara i Banja Luke.

Tema naredne emisije je Mobilnost mladih u BIH

Otvoreni parlament - Juni 2009 - I dio
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:30:11 0:00


Otvoreni parlament - Juni 2009 - II dio
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:28:42 0:00

* * *

“Otvoreni parlament”, TV emisija koju zajednički realizuju Radio Slobodna Evropa (redakcija za BiH), Televizija Bosne i Hercegovine - BHT 1, Misija OSCE-a u BiH, Omladinska informativna agencija (OIA) i Parlamentarna skupština BiH, a emituje se od maja 2005. godine, s ciljem promovisanja dijaloga između mladih i predstavnika bh. vlasti. „Otvoreni parlament“, osim na našoj web stranici, možete gledati na BHT1, subotom u 12:10.

Voditelji “Otvorenog parlamenta” su Marija Arnautović, novinarka Radija Slobodna Evropa i Ermin Numić iz Omladinske informativne agencije.

XS
SM
MD
LG