Dostupni linkovi

Koliko su studenti aktivni, pokušavaju li da rješe probleme koji ih tište, da li im je država omogućila da se aktivnije uključe u rješavanje problema mladih, neke su od tema o kojima je bilo riječi u prvoj emisiji novog ciklusa “Otvorenog parlamenta”.

U emisiji učestvuju: profesorica Lamija Tanović, Dženan Ajanović i Tuna Rajmonda ispred Studentskog Parlamenta u Sarajevu, Ahmed Nurković iz Vijeća studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Lazar Prodanović i Husein Nanić. Pitanja su postavljali studenti iz Banja Luke, Mostara i Istočnog Sarajeva.

Tema naredne emisije je: Medijske slobode u BiH

“Otvoreni parlament”, TV emisija koju zajednički realizuju Radio Slobodna Evropa (redakcija za BiH), Televizija Bosne i Hercegovine - BHT 1, Misija OSCE-a u BiH, Omladinska informativna agencija (OIA) i Parlamentarna skupština BiH, a emituje se od maja 2005. godine, s ciljem promovisanja dijaloga između mladih i predstavnika bh. vlasti. Voditelji “Otvorenog parlamenta” su Marija Arnautović, novinarka Radija Slobodna Evropa, i Ermin Numić iz Omladinske informativne agencije.

Otvoreni parlament, osim na našoj web stranici, možete gledati na BHT1, subotom u 12:10.

XS
SM
MD
LG