Dostupni linkovi

Policija oduzela jednu bombu u Predsjedništvu Srbije


Predstavnici policije i vojske oduzeli su jednu bombu osobi koja je nešto prije 12 sati sa dvije bombe ušla u zgradu Predsjedništva Srbije, rekla je novinarima šefica Press-službe predsjednika Jasmina Stojanov. Ona je novinarima saopštila da je osoba u zgradu Predsjedništva ušla na "donji" ulaz, iz Andrićevog vijenca i da je zaustavljena odmah prije prolaska kroz sigurnosna vrata.

"Sada se vode pregovori", rekla je Stojanov novinarima koji su u velikom broju okupljeni ispred zgrade. Prema nekim saznanjima navodno je riječ o Draganu Mariću, vlasniku jedne firme iz Valjeva, koji je 2004. godine, 80 dana štrajkovao gladju pred Skupštinom Srbije, nezadovoljan sudskim sporom.

S njim pregovara specijalni tim MUP-a Srbije. Oni ga pokušavaju odvratiti od namjere da aktivira bombu. Kako nezvanično saznaje naš reporter Zoran Glavonjić, srbijanska je policija dobila e-mail u kom ta osoba prijeti da će ući sa bombama u Predsjedništvo Srbije jer ima privatni problem koji mora riješiti. Nekoliko minuta poslije toga pojavio se u zgradi.

Jake policijske snage blokirale su saobraćaj. Ne dopuštava se prolaz u krugu od 50 metara. Još uvijek se ne zna je li predsjednik Srbije Boris Tadić trenutno na svom radnom mjestu.

XS
SM
MD
LG