Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Bandić neće sučeljavanje s protukandidatom


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je danas sučeljavanje s protukandidatom za budućeg zagrebačkog gradonačelnika Josipom Kregarom rekavši da bi "to bio gubitak vremena njegove radne kampanje".

Bandić je, na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog poglavarstva, kazao da kao aktualni gradonačelnik i "čovjek kojem je za 1,44 posto izmakla pobjeda u prvom krugu ima pravo odlučiti hoće li se sučeljavati ili neće." Dodao je da je to i njegovo demokratsko pravo. "Ja sam odlučio da se ne sučeljavam i radim svoj posao. Što je to smrtni grijeh?", upitao je.

Upitan o Kregarovom mišljenju da u predizborno vrijeme ne bi trebao otvarati vrtiće ili škole Bandić je rekao da će svoj posao raditi do zadnjeg dana svoje funkcije, a to je kada Državno izborno povjerenstvo objavi izbor novog zagrebačkog gradonačelnika.

"Može se dogoditi npr. da Muzej suvremene umjetnosti bude gotov i dobije uporabnu dozvolu idući tjedan. Je li smrtni grijeh, ako to otvorim?", upitao je napomenuvši kako se može dogoditi i da se idući tjedan postavi i kamen temeljac za Glazbenu akademiju. "Što sam ja tome kriv? Sada ćete reći da sam ja to tempirao za izbore. Nisam", rekao je zagrebački gradonačelnik.

Istaknuo je da se toliko toga napravi da ne stigne sve otvoriti te bi trebao otvarati 24 sata da sve stigne.

XS
SM
MD
LG