Dostupni linkovi

U bivšu Dobrovoljačku za danas najavljen dolazak 300 ljudi iz RS-aOdbor Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih historijskih događaja RS-a za danas je najavio obilježavanje 19 godina od stradanja vojnika JNA u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici, gdje bi trebalo da bude položeno cvijeće i upaljene svijeće za stradale.

Za ovogodišnji skup, koji bi trebao početi u 10 sati, zatraženo je i održavanje kraćeg vjerskog pomena, što je razlika u odnosu na prošlu godinu, kada je prvi put obilježeno stradanje vojnika u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici. MUP-u Kantona Sarajevo Pododbor je prijavio oko 300 učesnika koji će doći na pomen, što je dvostruko više nego lani.

Predsjednik Pododbora za obilježavanje stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu Velimir Dunjić izjavio je ranije, nakon sastanka s predstavnicima MUP-a Kantona Sarajevo, da nema problema u vezi sa zahtjevima za obilježavanje ovog događaja i da su oni ocijenjeni kao uredni.

"Potrebno je još da dobijemo od Kantonalnog ministarstva saobraćaja dozvolu za prekid saobraćaja od Vraca do ulice Hamdije Kreševljakovića (nekadašnja Dobrovoljačka)", rekao je Dunjić, dodavši da u Kantonalnom MUP-u procjenjuju da će cijeli skup proteći sigurno.

Predstavnici Pododbora za obilježavanja stradanja u Dobrovoljačkoj ulici zatražili su i da se svim novinarima omogući pristup mjestu održavanja pomena, što prošle godine iz sigurnosnih razloga nije bilo moguće. Ovaj odbor je i za 15. maj najavio obilježavanje stradanja vojnika JNA u Tuzlanskoj koloni.
XS
SM
MD
LG