Dostupni linkovi

Kosorova negira tvrdnje o etničkom čišćenju SrbaPremijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas u Borovu da se ne slaže s konstatacijama o etničkom čišćenju Srba u Hrvatskoj tokom poslednjeg rata.

"To nisu istorijske činjenice i to nije istina", rekla je Kosorova novinarima komentarišući jučerašnju izjavu Milorada Pupovca, potpredsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDŠ) koja je deo vladajuće koalicije.

Ona je, kako prenose hrvatski mediji, rekla da je "istina da je Hrvatska bila žrtva agresije i žrtva Miloševićeve politike kojoj je bio cilj da uništi sve što je hrvatsko".

Pupovac je u nedelju u emisiji Hrvatske radiotelevizije "Nedeljom u dva" rekao da je Hrvatska imala legitimne osnove za akciju "Oluja" u leto 1995. godine, ali da nije smelo da se dogodi etničko čišćenje.

Ona je u nekadašnjem Borovom Selu, prisustvovali obeležavanju 20. godišnjice ubistva 12 hrvatskih policajaca koji su spasavali dvojicu kolega koje su u noći između 1. i 2. maja zarobili pripadnici srpskih formacija.
XS
SM
MD
LG