Dostupni linkovi

Obama želi da povrati veru u američki sanAmerički predsednik Barak Obama izjavio je da želi da bude lider koji je vratio veru naroda u američki san.

U intervjuu Opri Vinfri, Obama je ujedno izrazio razočaranje oštrom politikom Vašingtona i svojim neuspehom da je ublaži kao što je ranije obećao.

Predsednik SAD se požalio i na život "u mehuru" koji ga uskraćuje za dragocene i nezaboravne trenutke sa svojim ćerkama.

U epizodi "Šoua Opre Vinfri" snimljenoj prošle sedmice u Čikagu, Obama je gostovao sa suprugom Mišel. To je prvi put da neki aktuelni predsednik gostuje sa suprugom kod popularne američke voditeljke.

Na pitanje kakvu bi zaostavštinu želeo da ostavi ukoliko iduće godine bude ponovo izabran, Obama je rekao da bi želeo da ljudi osete da vrednim radom sebi obezbeđuju povoljne prilike u životu.

Po njegovom mišljenju, postoji osećanje da američki san izmiče.

Obama je u intervjuu govorio i o spekulacijama koje su pratile njegovo mesto rođenja a koje je podgrejao biznismen Donald Tramp koji je tvrdio da Obama nije rođen u SAD.

O toj kontroverzi Obama je rekao da je pravi primer kako nestaje granica između politike i zabave. "Rijaliti televizija utiče na to kako doživljavamo politku", ocenio je američki predsednik.

Intervju bračnog para Obama trebalo bi danas da bude emitovan.

"Šou Opre Vinfri" će se završiti 25. maja, posle 25 sezona.
XS
SM
MD
LG