Dostupni linkovi

Pakistan potvrdio ubistvo Bin Ladena



Pakistan je danas potvrdio da je vođa terorističke mreže Osama Bin Laden ubijen u toku operacije koje su direktno izvršile američke snage i ponovio svoju podršku Vašingtonu.

U saopštenju, pakistansko ministarstvo inostranih poslova takođe je naglasilo da ubistvo vođe Al Kaide "predstavlja veliki udarac za terorističke organizacije u celom svetu" i "potvrđuje rešenost međunarodne zajednice, uključujući i Pakistan, da se bori sa terorizmom i da ga iskoreni".

"Al Kaida je objavila rat Pakistanu. I izvela nebrojene terorističke napade u kojima su nastradale hiljade nedužnih Pakistanaca, muškaraca, žena i dece", ističe se u saopštenju.

Ministarstvo, međutim, nije dalo objašnjenje kako je moguće da se Bin Laden krio u luksuznoj kući u gradu u kome je smešteno nekoliko hiljada pakistanskih vojnika i koji se nalazi svega opko 100 kilometara od glavnog grada zemlje, a da vlasti nisu imale
nikakve podatke o tome.

Istovremeno, visoki zvaničnik administracije u Vašingtonu potvrdio je za Frans pres da pakistanske vlasti nisu bile upoznate sa akcijom do njenog početka kada su američki specijalci u helikopterima ubili tokom noći Bin Ladena u njegovom dobro čuvanom prebivalištu u Abotabadu.
XS
SM
MD
LG