Dostupni linkovi

Interpol: Opasnost od većeg terorizma posle ubistva Bin LadenaMeđunarodna policijska organizacija Interpol upozorila je danas na "opasnost povišenog stepena terorizma" posle ubistva lidera Al Kaide Osame bin Ladena, i pozvala zemlje njene članice na "povećanu opreznost".

U saopštenju Interpola se navodi da je Bin Ladenova smrt stvorila "opasnost od povišenog stepena terorizma od Al Kaide ili drugih terorista sličnih Al Kaidi".

"Najtraženiji terorista na svetu nije više među nama, ali njegova smrt ne predstavlja nestanak raznih ogranaka Al Kaide ili organizacija koje su inspirisane Al Kaidom i koje nastavljaju da se uključuju u terorističke napade širom sveta", rekao je generalni sekretar Interpola Ronald Nobl (Noble).

"Dakle, moramo da ostanemo koncentrisani i ujedinjeni u saradnji i borbi koju su započeli, ne samo protiv jedne svetske pretnje već protiv nastavljanja terorizma nekoliko grupa", dodao je Nobl.

Interpol, čije je sedište u francuskom gradu Lionu, sarađuje s policijskim snaga 188 država i nalazi se u "stanju maksimalne pripravnost u borbi protiv eventualnih napada, ukoliko Al Kaida pokuša da dokaže da još postoji", dodaje se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG